Jednostavne prokulice sa šampinjonima

sastojci

  • 400 g prokulica
  • 250 g šampinjona
  • 1 manji luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 g lješnjaka
  • 0.5 žličice soli
  • prstohvat papra
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 50 ml vode
  • 1 žlica nasjeckanog peršinovog lista

Način pripreme

01

Prokulice očistite, operite i posušite. Šampinjone očistite i narežite na manje komade. U tavi tostirajte lješnjake dok ne dobiju lijepu boju, maknite ih na tanjur, a u istoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani luk i pržite 2 minute.

02

Dodajte prokulice i pržite uz povremeno miješanje oko 5 minuta, dodajte malo vode pa nastavite pirjati još 5 minuta. Dodajte pripremljene šampinjone i protisnuti češnjak pa pirjajte sve skupa još 10 minuta.

03

Posolite, popaprite i prije posluživanja dodajte tostirane lješnjake i nasjeckani peršinov list.

Kako bi se prokulice bolje termički obradile, svaku u korijenu, gdje su najtvrđe, nožem lagano zarežite u križić.​

podijeli