Hrskava pohana cvjetača s kremastim umakom
sastojci
- 1 glavica cvjetače
- 5 žlica brašna
- 3 kom SPAR Natur*pur BIO svježih jaja
- SPAR Natur*pur BIO krušne mrvice od pira – po potrebi
- S-BUDGET suncokretovo ulje za prženje – po potrebi
- 200 ml SPAR Vital tekućeg jogurta
- Češnjak začin po ukusu
- svježi vlasac
Način pripreme
01
Cvjetaču operite i narežite na manje cvjetove.
02
Pripremite tri posude – jednu s brašnom, drugu s razmućenim jajima i treću s krušnim mrvicama. Svaki cvijet cvjetače prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, a potom u krušne mrvice, lagano ih pritiskajući da se dobro zalijepe.
03
U dubljoj tavi ili loncu zagrijte ulje na 170°C. Pržite paniranu cvjetaču u manjim količinama dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava. Vadite na papirnati ručnik i ostavite nepokriveno kako bi korica ostala hrskava.
04
Za umak pomiješajte tekući jogurt s češnjak začinom i nasjeckanim vlascem. Poslužite uz toplu pohanu cvjetaču