Hrskava pohana cvjetača s kremastim umakom

sastojci

  • 1 glavica cvjetače
  • 5 žlica brašna
  • 3 kom SPAR Natur*pur BIO svježih jaja
  • SPAR Natur*pur BIO krušne mrvice od pira – po potrebi
  • S-BUDGET suncokretovo ulje za prženje – po potrebi
  • 200 ml SPAR Vital tekućeg jogurta
  • Češnjak začin po ukusu
  • svježi vlasac

Način pripreme

01

Cvjetaču operite i narežite na manje cvjetove.

02

Pripremite tri posude – jednu s brašnom, drugu s razmućenim jajima i treću s krušnim mrvicama. Svaki cvijet cvjetače prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, a potom u krušne mrvice, lagano ih pritiskajući da se dobro zalijepe.

03

U dubljoj tavi ili loncu zagrijte ulje na 170°C. Pržite paniranu cvjetaču u manjim količinama dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava. Vadite na papirnati ručnik i ostavite nepokriveno kako bi korica ostala hrskava.

04

Za umak pomiješajte tekući jogurt s češnjak začinom i nasjeckanim vlascem. Poslužite uz toplu pohanu cvjetaču

podijeli