Gratinirani krumpir s povrćem

sastojci

  • kg krumpira
  • 150 g korijena celera
  • 200 g mini rajčica
  • 250 g žutih tikvica
  • 100 g luka
  • 5 žlica maslinova ulja
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žličica sušenog ružmarina
  • 1 žlica poprženog sezama
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 2 jaja
  • 50 g naribanog parmezana
  • sol i papar
  • maslac za premazivanje kalupa

Način pripreme

01

Krumpir narežite na veće kriške i stavite u namašćenu vatrostalnu posudu (34 x 20 cm). Dodajte na manje komade narezan luk i korijen celera. Posolite, popaprite i pospite timijanom i ružmarinom, prelijte maslinovim uljem i izmiješajte. Pecite oko 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C. 

02

Jaja razmutite, pomiješajte sa slatkim vrhnjem i malo soli.

03

Posudu izvadite iz pećnice, dodajte tikvice narezane na ploške, rajčice prerezane napola, promiješajte, prelijte pripremljenim vrhnjem i pospite naribanim parmezanom. Vratite u pećnicu i pecite još 40 – 45 minuta.

04

Kad bude pečeno, izvadite i pospite sezamom pa poslužite.

Uz celer i luk, krumpiru možete dodati i malo narezane svježe paprike.​

podijeli

Proizvodi iz recepta