sastojci

  • 200 g špinata
  • 400 g kuhanog krumpira
  • 1 jaje
  • 100 g krušnih mrvica
  • sol
  • 200 ml ulja za prženje

Umak

  • 50 ml majoneze
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 20 g kapara
  • 20 g sira Grana Padano
  • 0.5 češnja češnjaka

Način pripreme

01

Skuhajte krumpir pa ga naribajte, a špinat kratko blanširajte i nasjeckajte. 

02

Pomiješajte krumpir, špinat, jaje i krušne mrvice, posolite, oblikujte okruglice i ispržite ih u dubokoj masnoći pa ih odložite na papirnati ubrus da upije višak masnoće. 

03

Za umak pomiješajte majonezu i kiselo vrhnje, dodajte sitno nasjeckani češnjak, usitnjene kapare i naribani sir. 

04

Promiješajte i prelijte preko burgera prije posluživanja.

Špinat na 1 minutu ubacite u kipuću vodu, potom ga prebacite u ledenu vodu i ocijedite, tako će zadržati i zelenu boju i hranjivu vrijednost.​

podijeli