sastojci

  • 200 g leće (crvene)
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 100 g nasjeckanog luka
  • 200 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 100 g svježe crvene paprike
  • 1 poriluk
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g krumpira
  • 50 ml pasirane rajčice
  • malo kurkume
  • čili u prahu
  • sol
  • papar
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 2 žlice narezanog mladog luka

Način pripreme

01

Leću ne trebate namakati, samo je dobro operite.

02

Na maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i pržite ga da omekša. Dodajte na kockice narezanu mrkvu, papriku i celer. Kad ih kratko popržite, dodajte sitno narezan poriluk, nasjeckani češnjak, kurkumu i malo čilija.

03

Prelijte vodom da pokrije sadržaj, dodajte krumpir narezan na kockice, pasiranu rajčicu, leću, sol, papar i peršin. Kuhajte na laganoj vatri da se povrće i leća skuhaju (20 minuta).

04

Varivo po potrebi podlijte vodom, a da pri tome ostane gusto.

05

Kuhano varivo pospite narezanim mladim lukom i poslužite toplo.

podijeli