sastojci

  • 1 kg rezanog kiselog kupusa
  • 600 g svinjske vratine bez kosti
  • 400 g dimljenih kobasica (npr. debrecinke)
  • 200 g crvenog luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 60 g svinjske masti
  • sol, papar, kim
  • 1-2 lista lovora

Način pripreme

01

Svinjetinu narežite na kocke i posolite. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Luk pirjajte na masti desetak minuta, dodajte češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, dodajte kocke mesa i pirjajte pola sata.

02

Stavite kuhati kobasice. Dodajte na meso kiseli kupus, lovor, kim i 2 – 3 zrna papra pa sve zajedno nastavite kuhati dok meso i kupus ne budu mekani. Po potrebi povremeno podlijte vodom u kojoj se kuhaju kobasice.

03

Narežite kuhane kobasice, dodajte u kupus, provjerite okus i poslužite.

Ako želite slabije kiseli okus kupusa prije pripreme ocijedite ga.​

podijeli