sastojci

Za krpice

  • 500 g brašna
  • 2 jaje
  • prstohvat soli
  • 200 ml vode

Kupus

  • 2 glavica luka
  • 1 glavica kupusa (oko 1 kg)
  • 1 žličica soli
  • 0.5 žličice papra
  • 1 žlica domaće svinjske masti

Način pripreme

01

U brašno dodajte malo soli, promiješajte pa dodajte jaja i 200 ml vode, umijesite glatko tijesto (po potrebi dodajte još malo vode), a zatim ga pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta.

02

Tijesto tanko razvaljajte i izrežite na manje kvadratiće, krpice, i kratko kuhajte u slanoj vodi, oko 5 minuta pa ocijedite. Luk sitno nasjeckajte i pržite na masti oko 5 minuta.

03

Kupus očistite, maknite vanjske listove pa ga narežite na trakice, dodajte u posudu s lukom, posolite i obilnije popaprite. Pirjajte kupus 20 minuta na umjerenoj vatri (ako je potrebno možete dodati malo vode, ali i kupus će pustiti vlagu), miješajte i pazite da se ne primi za dno posude. Kupus treba omekšati, ali nemojte ga prekuhati.

04

Dodajte kupusu skuhane i ocijeđene krpice, sve dobro promiješajte i po želji još popaprite.

Tijesto će se brže opustiti ako ga umijesite s mlakom vodom.​

podijeli