sastojci

  • 800 g junetine od plećke
  • 800 g crvenog luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 300 g mrkve
  • 400 g krumpira
  • 200 g graška
  • 20 g lista peršina
  • 2 listića lovora
  • 20 g soli
  • 1 g papra
  • 0.1 g čilija
  • 5 g mljevene crvene paprike
  • 30 g koncentrata rajčice
  • 200 ml crnog vina
  • 1 l goveđeg temeljca
  • 50 g svinjske masti

Način pripreme

01

Meso narežite na kocke veličine zalogaja, luk grubo narežite, češnjak i peršin sitno nasjeckajte. Zagrijte u posudi mast, dodajte luk i pirjajte desetak minuta.

02

Dodajte češnjak, mljevenu papriku, koncentrat rajčice i peršin, kratko popržite pa dodajte meso, podlijte vinom, kuhajte da alkohol reducira. Posolite, dodajte listove lovora, nastavite kuhati na laganoj vatri podlijevajući u više navrata temeljcem.

03

U međuvremenu ogulite krumpir i mrkvu, krumpir narežite na kocke, mrkvu uzdužno prepolovite i narežite na ploške.

04

Nakon 75 minuta kuhanja, kad je meso napola mekano, dodajte krumpir i mrkvu, podlijte temeljcem, nastavite kuhati još 30 minuta, dodajte grašak, preostali temeljac, začinite svježe mljevenim paprom i čilijem, kuhajte još 5 minuta. Provjerite okus i poslužite.

Koncentrat rajčice dodajte na kraju kuhanja kako bi se meso što bolje raskuhalo.​​

podijeli