Goveđi gulaš s krumpirima i graškom

sastojci

  • 700 g govedine
  • 500 g luka
  • 2 mrkve
  • 300 g krumpira
  • 200 g graška
  • 3 lovorova lista
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 1 žličica soli
  • 0.25 žličice mljevenog papra
  • 250 ml pasirane rajčice
  • 250 ml crnog vina
  • 300 ml vode ili mesnog temeljca
  • naribana korica 1 limuna
  • 1-2 režnja češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 2 grančice timijana
  • 3 žlice suncokretovog ulja

Način pripreme

01

Meso narežite na kockice. Luk, mrkvu i krumpir očistite i narežite na manje komade.

02

Na zagrijano ulje dodajte meso i pržite dok ne dobije finu boju sa svih strana. Izvadite meso u posebnu posudu, a na masnoću od prženja dodajte luk te uz povremeno miješanje pržite dok ne omekša, dodajte mrkvu pa pirjajte još 10 minuta. U posudu vratite meso, posolite, popaprite, dodajte mljevenu papriku, vino, grančice timijana i listove lovora, kad vino ispari dodajte pasiranu rajčicu. Kuhajte na umjerenoj vatri 60 minuta, tijekom kuhanja podlijevajte temeljcem ili vodom, zatim dodajte grašak i pripremljeni krumpir pa nastavite kuhati još 20 minuta. Tijekom kuhanja gulaš povremeno promiješajte i dodajte vode po potrebi.

Luk posolite tijekom prženja kako bi brže omekšao.​

podijeli