Brzo i lagano varivo od slanutka, riže i kobasica

sastojci

  • 2 limenke slanutka (2 x 400 g)
  • 60 g riže
  • 4 kranjske kobasice
  • 100 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 povrtna kocka
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 0.25 žličice čilija u prahu
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Rižu skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi pa je ocijedite i ostavite sa strane.

02

U dublju posudu na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk i popržite ga do zlatnožute boje. Dodajte protisnuti češnjak, kobasice narezane na kolutiće i pržite još 1 - 2 minute. Dodajte mljevenu papriku, čili u prahu, kratko promiješajte i prelijte sa 700 ml vode.

03

Kad tekućina zakuha, dodajte povrtnu kocku, promiješajte, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 5 minuta. Dodajte ocijeđeni slanutak iz limenke, vrhnje za kuhanje, posolite, popaprite i kuhajte još 5 minuta.

04

Maknite s vatre, umiješajte kuhanu rižu i poslužite.

Slanutak možete zamijeniti lećom ili grahom iz limenke​

podijeli