Marinirana svinjska rebra

Ukupno trajanje
30
Min
min

sastojci

  • 2 kg svinjskih rebara
  • sol
  • 20 g mikro zelenja
  • 2 klipa kuhanog kukuruza

Marinada

  • 200 g BBQ umaka
  • 100 g kečapa
  • 20 g meda
  • 1 prstohvat SPAR češnjaka u granulama

Način pripreme

01

Napravite marinadu, razmutite med, BBQ umak i kečap, dodajte češnjak u granulama.

02

Rebrica posolite, stavite u marinadu, okrenite nekoliko puta, ostavite da se pokrivena mariniraju najmanje dva sata, može u hladnjaku preko noći.

03

Marinirana rebrica pecite na laganoj vatri, pokrivena aluminijskom folijom, 20 – 30 minuta.

04

Klipove kukuruza natrgajte na manje komade i grilajte na roštilju uz meso. Rebrica dekorirajte mikro zelenjem i poslužite uz kukuruz.

podijeli