sastojci

  • 4 veća komada pilećeg filea (4 x oko 200 g)
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 2 žlice limunova soka
  • 50 ml maslinova ulja

Za marinadu

  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žličica nasjeckanog ružmarina
  • 2 žličice senfa dijon
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Pileći filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.

02

U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, ružmarin, senf, protisnuti češnjak, papar i malo soli. Dobivenom marinadom premažite piletinu i ostavite neka odstoji pokrivena barem sat vremena.

03

Marinirano meso pecite sa svih strana na roštilju ili gril tavi.

04

Pečenu piletinu premažite mješavinom sjeckanog peršina, maslinova ulja i limunova soka.

05

Poslužite uz prilog po želji.

podijeli