Waldorfska salata s kozicama

sastojci

  • 200 g kuhanih očišćenih kozica
  • 0.5 veće glavice celera
  • 100 g bijelog grožđa
  • 2 jabuke granny smith
  • 75 g oraha
  • 1 glavica zelene salate

Za preljev

  • 100 g grčkog jogurta
  • 1.5 žlice Dijon senfa
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 0.5 limuna
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

U zdjeli izmiješajte grčki jogurt, senf, jabučni ocat, sok od limuna, sol i papar.

02

Skuhajte kozice (u kipućoj slanoj vodi, par minuta, ovisno o veličini). 

03

Na suhoj tavi prepržite orahe i grubo ih nasjeckajte.

04

Bobe grožđa prepolovite i očistite od koštica. Jabuke narežite na kockice, polovicu veće glavice celera naribajte na krupni ribež.

05

U velikoj zdjeli pomiješajte salatu, celer, jabuke i grožđe, dodajte preljev i kuhane kozice. promiješajte. Pospite orasima i poslužite.

podijeli