Salata s cous-cousom, tunom, paprikom, mahunama i krastavcem

sastojci

  • 200 g cous-cousa
  • 50 g šampinjona
  • 80 g komadića tune iz limenke
  • 100 g crvene paprike
  • 100 g zelene paprika
  • 1 manji svježi krastavac
  • 150 g zamrznutih mahuna
  • 5 žlica maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Vodu ulijte u veću tavu, posolite, stavite na vatru i pustite da zakuha.

02

Uspite cous-cous, lagano promiješajte, poklopite, maknite s vatre i ostavite da odstoji 5 minuta.

03

Cous-cous prebacite u veću zdjelu, prelijte sa 2 žlice maslinova ulja i lagano promiješajte vilicom kako bi se zrna odvojila i ravnomjerno prekrila uljem. Pustite da se ohladi do sobne temperature.

04

Na preostalo zagrijano maslinovo ulje stavite na komade narezanu papriku, zamrznute mahune i pržite ih 6 - 7 minuta ili dok paprika i mahune malo ne omekšaju. Dodajte protisnuti češnjak i sitno narezane šampinjone (možete ih usitniti i u električnoj sjeckalici), ocijeđenu tunu, posolite, popaprite i pržite još nekoliko minuta. Kad povrće omekša, maknite ga s vatre pa umiješajte u ohlađeni cous-cous. Dodajte krastavac narezan na deblje ploške, promiješajte i poslužite.

podijeli