Salata od tjestenine i tune

sastojci

  • 250 g tjestenine
  • 1 konzerva tune
  • 150 g feta sira
  • 0.5 glavice brokule
  • 100 g crnih maslina
  • 100 g cherry rajčica
  • 1 manji krastavac
  • stručak mente
  • maslinovo ulje

Način pripreme

01

Krastavac ogulite, prerežite na pola, očistite od sjemenki i narežite na kockice.

02

Pola glavice brokule operite, očistite i izrežite cvjetiće. Masline bez koštica prepolovite, možete koristiti i crne i zelene masline. Rajčicu prepolovite

03

Pripremite zdjelu sa hladnom vodom (što hladnija to bolje). U kipućoj vodi kratko (1-2 minute) prokuhajte cvjetiće brokule. Izvadite brokulu i odmah ju potopite u hladnu vodu. Procijedite.

04

U vodi u kojoj ste kuhali brokulu možete skuhati tjesteninu.

05

Tunu ocijedite od viška ulja i vilicom usitnite. U većoj zdjeli pomiješajte ocijeđenu tjesteninu, usitnjeni feta sir, masline, rajčice, krastavce i brokulu. Promiješajte i po želji dodajte maslinovo ulje.

06

Natrgajte listiće mente i poslužite.

podijeli