Salata od repova kozica s avokadom

sastojci

  • 350 g repova kozica
  • 2 avokada
  • 200 g zelene salate
  • 200 g rajčice
  • 250 g mozzarella štangica
  • 60 g krušnih mrvica
  • 1 režanj češnjaka
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 20 g otopljenog maslaca
  • sol, papar
  • 1 grančica peršina
  • 100 ml maslinovog ulja

Način pripreme

01

Napravite mješavinu od 20 ml maslinovog ulja, otopljenog maslaca, sitno sjeckanog češnjaka, krušnih mrvica i soli. Zagrijte pećnicu na 210 °C. U pleh složite repove kozica, pospite mješavinom krušnih mrvica i zapecite 4 – 5 minuta. Avokadu maknite košticu i narežite na ploške, narežite mozzarellu podjednako kao avokado. Rajčicu narežite na kockice. U tanjur stavite zelenu salatu, zatim u cvijet slažite 1 krišku avokada pa 2 mozzarelle i tako u krug. Dodajte kozice zajedno s krušnim mrvicama, pospite kockicama rajčice, sitno sjeckanim peršinom, začinite maslinovim uljem i svježe mljevenim paprom, poslužite.

Zrelost avokada provjerite laganim pritiskom prsta. Treba biti mekan.

podijeli