Salata od piletine i krumpira

Ukupno trajanje
40
Min
min

sastojci

  • 350 g filea pilećih prsa
  • 500 g krumpira
  • 120 g kiselih krastavaca
  • 1 žličica mljevene dimljene paprike
  • 1 žličica soli
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 limun
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 1 žlica majoneze
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 3 žlice maslinovog ulja

Način pripreme

01

pileća prsa prerežite po duljini, posolite i pospite dimljenom paprikom. U zagrijanu tavu dodajte ulje i pržite piletinu kratko sa svake strane da meso dobije lijepu boju, ali da se ne prepeče, kako bi ostalo sočno.

02

Maknite s vatre i pokrijte aluminijskom folijom. Kad se meso odmori, narežite ga na tanje komade. Luk očistite i narežite na trakice, krastavce nasjeckajte na sitne kockice. U manjoj posudici pomiješajte majonezu i kiselo vrhnje.

03

Krumpir u ljusci operite i skuhajte u posoljenoj vodi. Kada krumpir postane mekan, ocijedite ga i ogulite te narežite na ploške. U zdjelu stavite narezani krumpir, dodajte luk, krastavce, narezanu piletinu i majonezu s vrhnjem.

04

Sve dobro promiješajte, po potrebi još posolite, prelijte limunovim sokom i pospite nasjeckanim peršinovim listom.

Ova salata može se poslužiti i kao lagan, samostalan obrok.​

podijeli