Salata od pečene svinjetine, rajčice, luka i paprike

sastojci

  • 800 g odrezaka svinjetine od buta
  • 50 ml ulja za pečenje mesa
  • 150 g crvenog luka
  • 100 g zelene salate
  • 200 g rajčice
  • 150 g paprike
  • 200 g stabljika celera
  • 100 ml maslinova ulja
  • 20 ml jabučnog octa
  • 30 g senfa
  • sol

Način pripreme

01

Odreske posolite i ostavite 5 minuta da se mariniraju, a potom ih ispržite s obje strane na maslinovu ulju.

02

Luk i rajčicu narežite na ploške, papriku na male kocke, zelenu salatu natrgajte, stabljike celera narežite.

03

Meso malo ohladite i narežite na trake. Sve sastojke pomiješajte u velikoj zdjeli, rasporedite na tanjure.

04

Senfu postupno dodajte maslinovo ulje, promiješajte i dodajte ocat.

05

Dobivenim dressingom začinite salatu u tanjuru i poslužite.

Ako ste prethodnog dana pekli meso i niste sve pojeli – iskoristite ga i napravite ovu salatu. ​

podijeli