Salata od matovilca s kraljevskim bukovačama i rajčicom

sastojci

  • 100 g matovilca
  • 50 g lollo rosso salate
  • 500 g kraljevskih bukovača
  • 400 g rajčice
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 5 g soli
  • 0.2 g papra

Način pripreme

01

Gljive narežite na tanke ploške, zagrijte dobro tavu, dodajte malo ulja i ispecite gljive s obje strane. Kad okrećete gljive posolite ih, po potrebi dodajte u tavu još ulja. Rajčice zarežite na vrhu u križ, blanširajte u kipućoj vodi dok se kožica ne počne odvajati, ogulite ih, odstranite srčiku i sjemenke, a meso rajčice narežite na kockice. Operite i osušite matovilac i lollo rosso salatu. Začinite gljive svježe mljevenim paprom, pomiješajte s lisnatom salatom, pospite kockicama rajčice i poslužite.

podijeli