Salata od leće, paprike, rajčice i luka

sastojci

  • 200 g suhe leće
  • 400 g rajčice grappolo
  • 200 g ljubičastoga luka
  • 400 g svježe paprike
  • pola vezice peršina
  • sol i papar
  • 80 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Leću skuhajte u blago posoljenoj vodi pa je ocijedite i ohladite.

02

Papriku očistite i narežite na kocke. Ljubičasti luk narežite na ploške, a rajčicu na kriške.

03

Stavite sve povrće u zdjelu, začinite solju, paprom i maslinovim uljem pa lagano promiješajte. Raspodijelite salatu u tanjure i pospite na krupno nasjeckanim peršinom te poslužite.

Pazite da leća bude mlaka, a ne vruća, kako toplina ne bi uništila rajčicu. Salatu rahlo miješajte da ne biste zgnječili rajčicu.​

podijeli