Salata od kvinoje, slanutka, rajčica i feta sira

sastojci

  • 200 g kvinoje
  • 200 g slanutka (konzerva)
  • 150 g crvenog mini šljivara
  • 50 g žute mini rajčice
  • 300 g krastavca
  • 200 g tikvica
  • 150 g feta sira
  • sol
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 40 g Dijon senfa
  • 20 ml vinskog octa
  • 1-2 grančice svježeg peršina

Način pripreme

01

Kvinoju skuhajte u posoljenoj vodi, začinite s 20 ml maslinovog ulja.

02

Tikvice narežite na kockice i kratko popržite na 20 ml ulja, posolite. Napravite dressing za salatu, razmutite senf i 60 ml ulja, dodajte ocat i posolite. Krastavac narežite po dužini na četvrtine, zatim na deblje ploške.

03

Rajčice prepolovite. Dodajte kvinoji slanutak, tikvice, krastavce i rajčice, začinite dressingom, lagano promiješajte i rasporedite u tanjure.

04

Namrvite fetu po salati, pospite sjeckanim peršinom i poslužite.

Grančice svježeg peršina možete zamijeniti listovima svježeg bosiljka.​

podijeli