Salata od kvinoje, mladog kelja i ljubičastog kupusa

sastojci

  • 150 g sitno rezanog mladog kelja
  • 300 g sitno narezanog ljubičastog kupusa
  • 200 g kvinoje
  • 100 g nasjeckanih preprženih oraha
  • 50 g mladog ovčjeg sira
  • 2 žlice sezamova ulja

Za preljev

  • 60 g slanutka iz konzerve
  • 1 žlica sojina umaka
  • 2 žlice cvjetnog meda
  • 1 žlica čvrstog jogurta
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Operite i na sitno narežite listove mladog kelja. Nasjeckajte na sitno pola glavice ljubičastog kupusa. Stavite kuhati kvinoju a za to vrijeme u veću staklenu posudu stavite narezani kelj pa ga prelijte sa sezamovim uljem. Lagano ga miješajte prstima nekoliko minuta kako bi smanjili gorčinu i omekšali narezane listove mladog kelja. 

02

Dodajte sitno rezani ljubičasti kupus pa sve lagano promiješajte. U manjoj tavi bez masnoće lagano prepecite orahe pa ih grubo nasjeckajte. Dodajte ih u staklenu posudu s keljom skupa sa kuhanom kvinojom i kozjim sirom. Sve još jednom lagano promiješajte kako bi se okusi proželi.     

03

Sada napravite preljev na način da u blender stavite slanutak, sojin umak, med i žlicu jogurta. Sve usitnite u preljev kojim ćete preliti pripremljenu salatu i sve još jednom lagano promiješati. Pospite s natrganim listovima bosiljka pa poslužite kao samostalno jelo ili uz ukusni topli sendvič po vlastitom izboru.

podijeli