sastojci

  • 1 hobotnica cca 2.5 kg
  • 1 kg krumpira
  • 1 veći crveni luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 dcl maslinova ulja
  • vinski ocat
  • sol
  • papar
  • svježi peršin

Način pripreme

01

Zamrznutu hobotnicu skuhajte u zavreloj vodi dok nije mekana na najdebljem dijelu. U drugu posudu istovremeno u dobro posoljenu vodu stavite kuhati krumpir u ljusci pa ga kuhajte dok na bude mekan ali pazite da vam se ne raspadne. Kada su hobotnica i krumpir kuhani ocijedite vodu i pustite da se ohlade.

02

Krakove hobotnicu izrežite na kolutiće a glavu na kockice. Krumpir ogulite i izrežite na kockice. Crveni luk izrežite na što tanje listiće, a češnjak nasjeckajte na sitno.

03

Pomiješajte u zdjeli izrezanu hobotnicu, krumpir, luk i češnjak. Dodajte cca 2 dcl kvalitetnog maslinova ulja, vinski ocat. Posolite i popaprite po ukusu. Dobro promiješajte i na kraju dodajte 2 žlice sitno sjeckanog peršina i lagano još jedanput promiješajte.

podijeli