Salata od divljeg radiča, inćuna i kuhane brokule

sastojci

  • 200 g divljeg radiča
  • 200 g miješane mlade zelene salate
  • 250 g cvjetova brokule
  • 12 slanih inćuna iz ulja
  • 100 g zelenih maslina bez koštice
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Prvo dobro očistite pa operite divlji radič i zelenu salatu. S brokule odvojite cvjetove pa ih stavite u dublji lonac u kojem ste prethodno zakuhali posoljenu vodu. Brokulu kuhajte svega nekoliko minuta i pazite da je ne prekuhate. Mora ostati malo žilava i hrskava.

02

Uzmite dublju zdjelu za salatu pa u nju stavite mješanu zelenu salatu i divlji radič. Dodajte skuhane i lagano ohlađene cvjetove brokule. Sve posolite, popaprite te nježno prelijte jabučnim octom i maslinovim uljem. Salatu lagano promiješajte pa dodajte inćune i zelene masline. Inćune možete natrgati a masline prerezati na pola ili ostavite cijele ovisno koju kombinaciju volite. Još jednom sve lagano promiješajte i navalite na ovu osvježavajuću i zdravu salatu koja vam može biti i lagana rana večera.

podijeli