Salata od dimljenog lososa i avokada

sastojci

  • 100 g dimljenog lososa
  • 1 mali ljubičasti luk
  • 1 mladi luk
  • 1 veći avokado
  • 2 prstohvata soli
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sok 1 limuna
  • svježi origano i sitnolisni bosiljak

Način pripreme

01

Ljubičasti luk i mladi luk očistite i sitno nasjeckajte, posolite i nakapajte limunovim sokom te ostavite 2 minute. Avokado očistite od koštice i kore pa ga narežite na manje kockice, malo posolite i popaprite te nakapajte limunovim sokom.

02

Losos narežite na kockice. Pripremite dva tanjura. Na svaki tanjur stavite metalni obruč, na dno tanjura unutar obruča prvo rasporedite pripremljeni avokado, zatim sloj ljubičastog i mladog luka te na kraju pripremljeni dimljeni losos.

03

Pažljivo uklonite obruč pa salatu nakapajte s malo maslinovog ulja, pospite svježe mljevenim paprom i listićima origana i bosiljka.

Salatu prije posluživanja ohladite.​

podijeli