Proljetna salata od kvinoje

sastojci

  • 200 g kuhane kvinoje
  • 50 g badema u listićima
  • 0.5 krastavca
  • 2 mlade mrkve
  • 125 g cherry rajčica
  • 2 mlada luka
  • 1 limeta
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • stručak mente

Način pripreme

01

Kvinoju isperite pod hladnom vodom, kuhajte 15 minuta.

02

Na suhoj tavi lagano tostirajte bademe.

03

Mladi luk operite i izrežite ukoso. Mrkvu očistite i naribajte na krupni ribež.

04

Krastavac ogulite, očistite od koštica i narežite na polumjesece.

05

Rajčice prepolovite. Iscijedite sok od 1 limete.

06

U velikoj zdjeli pomiješajte kvinoju i sve sastojke, posolite, popaprite, dodajte maslinovo ulje i sok od limete. Pospite tostiranim bademima i listovima mente.

podijeli