"Nova" krumpir salata

sastojci

  • 3 krumpira
  • 100 g pancete
  • stručak rotkvica
  • 300 g zrnatog sira
  • 1 creme fraiche
  • 1 krastavac
  • 1 ljubičasti luk
  • 6 žlica vinskog octa
  • 1 žlica šećera
  • sol
  • 2 žlice vode

Način pripreme

01

Krumpir skuhajte u kori, ogulite, narežite na ploške i pustite da se ohladi.

02

Luk očistite, prepolovite i narežite na tanke kolutove. U zdjeli pomiješajte polovicu količine luka, vodu, vinski ocat i šećer, ostavite da se marinira. 

03

Krastavac ogulite i prepolovite. Pola krastavca očistite od sjemenki i narežite na polumjesece, a drugu polovicu izrežite na tanke ploške. Rotkvice očistite i izrežite na tanke ploške. 

04

Zrnati sir pomiješate sa crème fraîche, posolite.

05

Pancetu usitnite i prepržite na ugrijanoj tavi, dodajte ostali luk i prijajte oko 10-tak minuta. Dodajte ploške krumpira i pirjajte još 5 minuta. 

06

Na tanjur složite sir, a na njega rasporedite krumpir s pancetom, krastavac, rotkvice. Na vrh dodajte marinirani luk i ploške krastavca, prelijte tekućinom u kojoj se marinirao luk. Pospite vlascem. 

podijeli