Kuskus sa šunkom i breskvama

sastojci

  • 4 breskve
  • 2-3 cm đumbira
  • 100 g kuhane šunke
  • 1 krastavac
  • 150 g kuskusa
  • stručak mente
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Način pripreme

01

Đumbir duljine 2-3 cm ogulite i naribajte.

02

Kuskus prelijte kipućom vodom (150ml).

03

Dodajte đumbir, posolite i ostavite da odstoji.

04

Krastavac ogulite, prepolovite, očistite od sjemenki i narežite na kockice.

05

Kuhanu šunku izrežite na trake.

06

Breskve operite, izvadite košticu i narežite na tanke ploške.

07

Mentu usitnite.

08

U velikoj zdjeli izmiješajte sve sastojke, posolite, popaprite, dodajte maslinovo ulje.

Salatu možete poslužiti odmah, a možete ju ohladiti prije posluživanja.

podijeli