sastojci

  • 300 g krastavaca
  • 300 g mini rajčica
  • 300 g ljubičastog luka
  • 200 g crnih maslina
  • 300 g feta sira
  • 100 g orzo tjestenine
  • 100 ml maslinovog ulja
  • sol
  • 2-3 grančice peršina
  • ocat ili limunov sok-po želji

Način pripreme

01

Kuhajte orzo tjesteninu u posoljenoj vodi 9 minuta. U međuvremenu narežite krastavce i fetu na kockice, ljubičasti luk na rezance, rajčice na četvrtine. Listiće peršina sitno nasjeckajte.

02

Ocijedite tjesteninu, dodajte krastavce, luk, rajčicu, fetu i masline, pospite sjeckanim peršinom, začinite solju, maslinovim uljem i po želji octom ili limunovim sokom. Promiješajte i poslužite. 

Za salatu odaberite dugačke krastavce s tankom korom – salatar.​

podijeli