Cezar salata

Ukupno trajanje
20
Min
min

sastojci

  • 250 g iceberg salate
  • 80 g slanih inćuna
  • 90 g pancete
  • 60 g Grana Padana
  • 4 jaja

Krutoni

  • 160 g kruha ili tosta
  • 20 ml maslinovog ulja

Dresing

  • 200 g majoneze
  • 100 g milerama
  • 5 kom slanih inćuna
  • češnjak u granulama
  • 20 g ribanog parmezana
  • 30 ml maslinovog ulja
  • bijeli papar

Način pripreme

01

Jaja skuhajte, ogulite i narežite na ploške. Pancetu narežite na kockice i popržite na vrućoj tavi.

02

Kruh narežite na kockice veličine 1 x 1 cm (ako imate pecivo kao na slici narežite na kolute), pokapajte maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 190 °C 4 – 6 minuta.

03

Napravite dressing, razmutite majonezu, mileram i maslinovo ulje, dodajte usitnjene inćune, granule češnjaka i bijeli papar. Lisnatu salatu narežite na kocke veličine 2 x 2 cm, zamiješajte s malo umaka i rasporedite na tanjure.

04

Dodajte kockice pancete, slane inćune, kolute jaja, pospite krutonima i grubo ribanim Grana Padanom. Poslužite uz preostali dressing. 

Ostatak umaka poslužite u odvojenim posudama zajedno sa salatom ili prelijte po salati prije posluživanja kako pečene kocke kruha ne bi omekšale prije vremena.​

podijeli