Cesar salata s kozicama, krutonima i cherry rajčicama

sastojci

  • 400 g mesa tiger kozica
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 250 g zelene salate
  • 160 g cherry rajčica
  • 160 g kruha ili tosta
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 60 g ribanog Grana Padana

Dresing

  • 200 g majoneze
  • 100 g milerama
  • 5 kom slanih inćuna
  • češnjak u granulama
  • 20 g ribanog Grana Padana
  • 30 ml maslinovog ulja
  • bijeli papar

Način pripreme

01

Kruh narežite na kockice veličine 1 x 1 cm, stavite u lim za pečenje, pokapajte maslinovim uljem, stavite u pećnicu na 190 °C 4-6 minuta.

02

Razmutite majonezu, mileram i maslinovo ulje, dodajte usitnjene inćune, granule češnjaka, ribani sir i bijeli papar. U tavi na maslinovom ulju pecite kozice. Listove zelene salate operite, osušite, narežite na manje komade i začinite dressingom.

03

Rasporedite salatu u tanjure, dodajte polovice rajčica i tiger kozice. Pospite krutonima i ribanim sirom, poslužite.

Krutone u salatu stavite pred samo posluživanje kako ne bi previše omekšali od dressinga.​

podijeli