Azijska salata od piletine

Ukupno trajanje
30
Min
min

sastojci

  • 400 g pilećih prsa
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice soja umaka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 1 žlica naribanog svježeg đumbira
  • 1 žličica senfa
  • 2 žlice sjemenki sezama
  • 1 mrkva
  • 3 mlada luka
  • 4 žlice zdrobljenog kikirikija
  • 1 kineski kupus
  • 2 žlice maslinovog ulja

Način pripreme

01

Pileća prsa prerežite po dužini, posolite, pospite češnjakom u granulama, prelijte soja umakom i žlicom limunovog soka te ostavite da se meso marinira 15 minuta.

02

Na suhoj tavi kratko tostirajte sjemenke sezama, kada dobiju malo boje maknite s vatre, izvadite na tanjurić. U istu zagrijanu tavu dodajte 2 žlice maslinovog ulja i pržite pilećia prsa par minuta sa svake strane.

03

Kad je piletina pečena, maknite s vatre i pokrijte aluminijskom folijom. Kineski kupus prerežite na pola, a zatim na uže trakice, luk narežite ukoso na manje komadiće, mrkvu ogulite i narežite na jako tanke trakice.

04

U čaši pomiješajte senf, sezamovo ulje, naribani đumbir i preostali limunov sok. Sve povrće stavite u veliku zdjelu, prelijte pripremljenim preljevom, pospite zdrobljenim kikirikijem i tostiranim sezamom.

05

Na kraju dodajte pripremljenu piletinu koju ste prethodno narezali na komade veličine zalogaja. Po želji još malo začinite i poslužite.

Umjesto kineskog, možete koristiti domaći mladi kupus.​

podijeli