sastojci

  • 2 paprike (crvene)
  • 1 stabljika celera
  • 0.5 tikvice
  • 1 češanj češnjaka
  • 0.5 žličice kurkume
  • malo kajenskog papra
  • malo svježeg korijena đumbira, cca 0,5 cm (ili ⅓ žličice đumbira u prahu ako nemate svježi)
  • pulpa od badema (ostala nakon cijeđenja pri izradi bademova mlijeka ili pola šalice badema, namakanih dulje od 4 sata)
  • 0.5 šalice sjemenki suncokreta
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 žličica himalajske soli
  • 2 žlice tamari (shoyu) umaka
  • začini peršin, ružmarin, kopar

Način pripreme

01

Sve sastojke miksajte u blenderu ili multipraktiku dok smjesa ne postane glatka.

02

Poslužite na sirovim krekerima, kruhu ili napunite, primjerice, poprečno prerezane paprike (zelene, zbog dekorativnog izgleda, tako da dobijete krug u koji ćete staviti namaz) i ukrasite sitnim komadićima rajčice, pinjolima ili nečim drugim, prema vašoj želji.

podijeli