Zelene palačinke

sastojci

  • 220 g brašna (180 g + 40 g)
  • 4 jaja
  • 80 g dimljenog lososa
  • 670 ml mlijeka (170 ml+500 ml)
  • 80 g špinata
  • 1 glavica komorača
  • 1 poriluk
  • 40 g maslaca
  • 100 g cheddara
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Mladi špinat operite i blanširajte u kipućoj posoljenoj vodi (na 30 sekundi uronite špinat u kipuću vodu, odmah ga izvadite u zdjelu ledene vode). Ocijedite ga i istisnite višak tekućine, usitnite u blenderu).

02

U zdjeli pomiješajte 4 jaja i usitnjeni špinat, posolite i popaprite. Umiješajte 180g brašna i 170ml mlijeka i ostavite smjesu da malo odstoji. Od ove smjese ispecite palačinke.

03

Poriluk operite i izrežite dijagonalno na ploške. Komorač izrežite na tanke trake i usitnite dimljeni losos. Cheddar naribajte.

04

Napravite bešamel. Popržite 40g brašna na 40g maslaca. Ulijte 500ml mlijeka, promiješajte i kuhajte 5 minuta na laganoj vatri. Posolite, maknite s vatre i umiješajte dio cheddara.

05

Na maslinovom ulju propirjajte poriluk i komorač. Kad omekšaju dodajte malo bešamela i dimljeni losos. Tom smjesom napunite palačinke. Palačinke posložite ih u namašćenu vatrostalnu posudu, prelijte bešamelom i pospite ribanim cheddarom.

06

Zapecite u pećnici 15 minuta na 180°C.

podijeli