Zapečeni poriluk s lososom

sastojci

  • 4 poriluka
  • 100 g dimljenog lososa
  • 500 ml mlijeka
  • 50 g brašna
  • 50 g maslaca
  • 100 g cheddar sira
  • svežanj kopra
  • sol

Način pripreme

01

Poriluk operite (birajte tanji poriluk) i narežite na duljinu otprilike 4 cm. Kuhajte ga u kipućoj posoljenoj vodi oko 5 minuta dok ne omekani. Ocijedite ga.

02

Dimljeni losos izrežite na tanje trake, sir naribajte. Svježi kopar očistite od debljih stabiljki i nasjeckajte.

03

Zagrijte pećnicu na 200°C.

04

Na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte brašno i miješajte oko 2 minute dok lagano ne požuti. Skinite posudu s vatre i uz neprestano miješanje ulijte mlijeko. Vratite posudu na vatru pa uz lagano miješanje kuhajte još 2-3 minute. Maknite s vatre i dodajte losos i kopar.

05

Vatrostalnu posudu premažite maslacem i u nju okomito poslažite poriluk. Prelijte umakom, pospite sirom i pecite u pećnici otprilike 15-20 minuta dok lagano ne porumeni.

podijeli

Proizvodi iz recepta