Zalogajčići sa sirom, rajčicama, timijanom i bosiljkom

sastojci

  • 250 ml vode
  • 5 jaja
  • 140 g brašna
  • 110 g maslaca
  • 150 g ementalera
  • 50 g sušenih rajčica iz ulja
  • sol, papar
  • muškatni oraščić
  • grančica bosiljka i timijana

Način pripreme

01

Pećnicu zagrijte na 200°C.

02

Očistite timijan, nasjeckajte bosiljak i sušene rajčice.

03

Ementaler naribajte.

04

U posudu ulijte vodu, dodajte maslac, sol, papar i muškatni oraščić i pustite da proključa. Dodajte brašno i miješajte dok se smjesa ne počne odvajati od ruba posude.

05

Premjestite smjesu u drugu zdjelu i pustite da se malo ohladi.

06

Umiješajte jedno po jedno jaje.

07

Dodajte ribani sir, rajčicu i začinsko bilje.

08

Iz vrećice istisnite smjesu veličine oraha na lim ili oblikujte male kuglice sa žličicom. 

09

Pecite 18-20 minuta. Za vrijeme pečenja ne smijete otvarati pećnicu.

podijeli