Tjestenina s patlidžanom

sastojci

  • 250 g fettuccina
  • 2 patlidžana
  • 6 filea slanih inćuna
  • 2 žličice kapara
  • 2 češnja češnjaka
  • grana padano
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Patlidžane ogulite, narežite na kockice, posolite i ostavite u cjedilu 30 minuta da puste vodu. Tako ćete izvući gorčinu iz patlidžana.

02

Nasjeckajte peršin, češnjak ogulite i narežite na tanke listiće.

03

Na jakoj vatri ugrijte maslinovo ulje, prepržite patlidžan, posolite i popaprite. Na čistoj tavi ponovno zagrijte maslinovo ulje, dodajte slane inćune i miješajte dok se ne raspadnu. Kratko popržite češnjak, dodajte patlidžan i kapare.

04

Skuhajte tjesteninu i servirajte. Pospite peršinom i listićima sira grana padano

podijeli