Sporo pečena svinjetina u lisnatom tijestu

Ukupno trajanje
270
Min
min

sastojci

  • 800 g svinjske plećke ili vrata
  • 1-2 žličice soli
  • 50 g svinjske masti
  • 500 ml piva
  • 100 ml BBQ umaka
  • 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 1 žumanjak
  • 135 ml kečapa

Način pripreme

01

Meso posolite i pustite da se marinira najmanje 1 sat. Izaberite posudu za pečenje ili lim približno iste veličine kao komad mesa, stavite mast, meso, prelijte sa 100 ml piva, pokrijte aluminijskom folijom, pecite sat vremena na 100 °C.

02

Nakon sat vremena maknite foliju, zalijte sa 100 ml piva i nastavite peći. Treći sat pecite na istoj temperaturi i podlijte sa 150 ml piva. Četvrti sat podignite temperaturu na 150 °C, podlijte preostalim pivom.

03

Nakon 4 sata pečenja pustite da meso ohladi. Raširite lisnato tijesto, izrežite krugove promjera 8 – 10 cm. Meso natrgajte prstima na manje komadiće i začinite BBQ umakom.

04

U svaki krug dodajte prstima natrgane komadiće mesa, preklopite tijesto, spojite rubove, premažite razmućenim žumanjkom, pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Poslužite toplo uz kečap.

podijeli