Savijača od kiselog kupusa i kobasica sa sezamom

Ukupno trajanje
45
Min
min

sastojci

  • 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 800 g kiselog kupusa
  • 200 g svježih kobasica
  • 50 g slanine
  • 150 g crvenog luka
  • 1-2 režnja češnjaka
  • 50 g svinjske masti
  • 1 žumanjak
  • 10 g sezama

Način pripreme

01

Na masti popržite sitno sjeckani luk, dodajte sjeckani češnjak i kratko zabijelite, dodajte rezani kupus, slaninu narezanu na kockice i kobasicu koju prstima izvadite iz crijeva. Ako koristite dimljenu kobasicu, onda je narežite sitno kao slaninu.

02

Sve zajedno pirjajte oko pola sata. Tijesto raširite, ispikajte vilicom, stavite nadjev i zarolajte. Žumanjak razmutite sa žlicom vode, premažite savijaču, pospite sezamom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 – 210 °C 15 minuta. Poslužite toplo.

Par minuta prije kraja pečenja lagano premažite savijaču vodom u kojoj ste rastopili malo maslaca kako bi korica postala mekana.​

podijeli