Rolani omlet punjen mrkvom,kupusom i mladim lukom

sastojci

  • 8 većih svježih jaja
  • 1 dcl mlijeka
  • 2 mlada luka
  • 2 mrkve
  • 0.5 manje glavice kupusa
  • 1 zreli avokado
  • sok od 2 limete
  • 3 žlice jogurta
  • 1 svježa čili papričica
  • 1 žlica nasjeckanih listova svježeg peršina
  • 150 g goude za ribanje
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Očistite mrkvu pa je narežite na tanke prutiće. Mladi luk narežite na trakice skupa sa zelenim perima. Kupus narežite na tanke trakice ili ga naribajte. Čili papričicu očistite od sjemenki pa je tanko narežite. Na sitno narežite listove svježeg peršina. Sve povrće pomiješajte u većoj zdjeli.      

02

Zreli avokado raspolovite pa mu izvadite košticu i žlicom mu izdubite meso. Stavite ga u blender skupa sa sokom od dvije limete, 3 žlice jogurta i žlicom maslinova ulja. Popaprite i posolite po želji pa izmiksajte da dobijete glatku smjesu. Prelijte njome narezano povrće i sve dobro promiješajte. Dodajte soli ili papra ako je potrebno. 

03

U drugoj zdjeli umutite sva jaja pa im dodajte malo mlijeka kako bi smjesa bila dovoljno rijetka. Dodajte soli i papra po želji. Dobro zagrijte veću teflonsku tavu za palačinke pa ulijte malo maslinova ulja. Ulijte 1/4 smjese s umućenim jajima pa je ravnomjerno rasporedite po tavi. Kada se malo zapeče dodajte dio naribanog sira koji bi se trebao rastopiti po površini omleta. Prebacite omlet na tanjur pa na njega stavite pripremljenu smjesu s povrćem i lagano sve zarolajte kao palačinku. 

04

Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke za omlet. Poslužite toplo posuto nasjeckanim peršinom i navalite. Odličan proljetni doručak.

podijeli

Proizvodi iz recepta