Ražnjići s kozicama

sastojci

  • 400 g smrznutih repova kozica
  • 100 ml sriracha umaka
  • 1 limeta
  • 3-4 grančice svježeg korijandera

Sriracha umak

  • čili papričice-količina po želji
  • 2-5 režnjeva češnjaka
  • sol, smeđi šećer
  • 2 limete
  • grančica korijandera

Način pripreme

01

Ako ne možete kupiti ljuti sriracha umak pripremite ga sami. Očistite čili papričice (količina po želji), miksajte ih s protisnutim češnjakom (2-5 režnjeva), soli i smeđim šećerom.

02

Stavite u čistu staklenku, pustite da stoji na sobnoj temperaturi 3-5 dana, svaki dan promiješajte sadržaj. Premjestite u mikser, dodajte sok 2 limete, nekoliko listića korijandera i miksajte.

03

Smjesu procijedite i kuhajte 5-6 minuta. Možete čuvati u hladnjaku do 6 mjeseci. Kupovnom umaku dodajte sitno sjeckani korijander. Na drvene štapiće nabodite tri kozice, vrlo kratko marinirajte u ljutom umaku i pecite na vrućoj tavi 2 minute sa svake strane. Ražnjiće pospite sjeckanim korijanderom i poslužite uz krišku limete.

Za pečenje kozica koristite plitku tavu u kojoj će se najbolje ispeći.​

podijeli