Ravioli s pršutom i mozzarellom

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

Za tijesto

  • 5 jaja
  • 50 dkg oštrog brašna
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol

Za nadjev

  • 200 g tanko narezanog pršuta
  • 200 g mozzarelle
  • šaka listova bosiljka
  • 1 žlica nasjeckanih sušenih rajčica
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Način pripreme

01

Pomiješajte sve sastojke za tijesto i umijesite čvrsto glatko tijesto. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev.

02

Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite ga u dvije kugle. Poravnajte kuglu lagano dlanom i na pobrašnjenoj podlozi ga razvaljajte na 1 mm debljine. Izrežite tijesto na pravilne kvadratiće veličine 7x7 cm.

03

U posudu stavite naribani parmezan, natrgani bosiljak, narezanu sušenu rajčicu i namrvljenu mozzarellu. Posolite, popaprite po želji pa sve dobro izmiješajte. Komade narezanog pršuta prerežite po pola. Na svaku polovicu pršuta stavite punu žličicu nadjeva pa ga zarolajte u pršut tako da dobijete kuglicu. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite nadjev ili pršut.

04

Stavite kuglicu nadjeva na svaki kvadratić tijesta. Premažite rubove s kistom namočenim u vodu pa preklopite drugim kvadratićem tijesta. Dlanom istisnite zrak ispod gornjeg tijesta koje onda laganim pritiskom na rubove zalijepite za donji dio tijesta.

05

Zakuhajte posoljenu vodu pa formirane raviole stavljajte u kipuću vodu na 4-5 minuta dok ne omekšaju. Izvadite ih direktno na tanjure i lagano poprskajte maslinovim uljem, pospite natrganim bosiljkom i pospite svježe naribanim parmezanom.

podijeli