sastojci

Tijesto

  • 250 g brašna
  • 2 prstohvata soli
  • 150 g maslaca
  • po potrebi 1 žlica hladne vode

Nadjev

  • 300 g filea svježeg lososa
  • 250 g mladog špinata
  • 2 mlada luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • 100 g svježeg sira
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 150 g gaude
  • 0.25 žličice kurkume
  • 1 žličica soli
  • svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Pomiješajte sve sastojke za tijesto, umijesite ga, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.

02

Za to vrijeme pripremite nadjev. Lososu uklonite kožu i eventualno preostale kosti. Izrežite losos na manje komade. Luk narežite na kolutiće, češnjak protisnite.

03

Na vrućem maslinovom ulju pržite luk 2 minute, dodajte losos i nastavite pržiti još 2 – 3 minute. Dodajte češnjak i špinat, malo posolite i pirjajte tek toliko da špinat povene.

04

Maknite s vatre i ostavite da se hladi. U drugoj zdjeli pomiješajte svježi sir, kiselo vrhnje, gaudu i jaja. Dodajte ohlađenu smjesu od lososa i špinata, pomiješajte, dodajte kurkumu, svježe mljeveni papar i po potrebi još posolite.

05

Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte, premjestite u kalup za quiche, dno nabodite vilicom i po tijestu rasporedite pripremljeni nadjev.

06

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 minuta na 180 °C.

Tijesto će biti podatnije dodate li mu žlicu kiselog vrhnja.​

podijeli