Quiche od kvinoje sa šunkom i fetom

sastojci

  • 350 g kuhane kvinoje (85 g suhe kvinoje)
  • 90 g brašna
  • 10 g ribanog parmezana
  • 110 g maslaca

Nadjev

  • 6 jaja
  • 150 g grčkog jogurta
  • 150 g dimljene šunke
  • 60 g kiselih krastavaca
  • 75 g fete
  • 50 g sira goude
  • svježi peršin
  • sol, papar

Način pripreme

01

Pećnicu zagrijte na 200°C. Kalup za pite premažite maslacem i obložite dno papirom za pečenje.

02

Za podlogu u zdjeli vilicom promiješajte kuhanu kvinoju, maslac, parmezan i brašno dok se ne sjedine. Pecite 10 minuta.

03

Nasjeckajte šunku, krastavce i peršin, fetu razmrvite, gaudu naribajte na krupni ribež. 

04

U zdjeli miješajte jaja, jogurt, sol i papar. Dodajte šunku, fetu, gaudu, krastavce i peršin.

05

Smjesu izlijte na polupečenu podlogu i pecite još 30-40 minuta dok površina nadjeva ne postane zlatno-smeđa.

podijeli