Pržena riža s paprikom i sezamom

sastojci

  • 250 g riže
  • 50 g ghee maslaca
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 200 g manjih šampinjona
  • 75 ml umaka od soje
  • 2 žličice naribanog đumbira
  • 2 žlice sezamova ulja
  • 1 žlica sjemenki sezama
  • sol i papar

Način pripreme

01

Rižu skuhajte al dente u kipućoj posoljenoj vodi. Ocijedite je i dobro operite pod hladnom vodom da se u potpunosti ohladi. Ostavite je u cjedilu da se dobro ocijedi. 

02

U veću tavu na zagrijani ghee maslac stavite paprike narezane na veće komade i pržite ih nekoliko minuta da malo omekšaju. Dodajte šampinjone prerezane napola, posolite, popaprite i pržite sve zajedno dok ne dobiju lijepu boju i potpuno ne omekšaju.

03

Dodajte rižu, naribani đumbir, prelijte umakom  od soje i dobro promiješajte. Pržite uz neprestano miješanje oko 3 – 4 minute. Umiješajte sezamovo ulje, maknite s vatre i poslužite posuto sjemenkama sezama.

U kuhanu rižu možete umiješati i kajganu od četiri jaja.​

podijeli