Prokulice s pancetom i parmezanom

Ukupno trajanje
30
Min
min

sastojci

  • 800 g prokulica (kelj pupčar)
  • 25 g maslaca
  • 25 g krušnih mrvica
  • 25 g parmezana
  • 100 g pancete
  • 1 limun
  • stručak svježe kadulje
  • sol
  • maslinovo ulje

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 180°C. U ledenicu stavite veću zdjelu s vodom da se dobro ohladi ali ne zaledi. Listove kadulje nasjeckajte. Pancetu narežite na štapiće.

02

U kipućoj slanoj vodi kuhajte prokulice 3 minute. Pripremite zdjelu s ledenom vodom i vadite prokulice iz kipuće u ledenu vodu. Kad se ohlade, ocijedite ih, prepolovite i posložite na kuhinjski papir da se osuše.

03

U tavi zagrijte maslac, dodajte krušne mrvice i pržite ih dok se ne zazlate. Dodajte nasjeckane listove kadulje, maknite s vatre i umiješajte limunovu koricu i parmezan.

04

Na maslinovom ulju prepržite pancetu, stavite na stranu. U istoj tavi zapržite prokulice s prerezanom stranom prema dolje 3-4 minute.

05

Prokulice prebacite u vatrostalnu posudu i pecite u pećnici na 180°C oko 3 minute.

06

Izvadite, umiješajte preprženu pancetu i krušne mrvice, servirajte.

podijeli