Popečci sa gljivama, dimljenom šunkom, rajčicama i svježim sirom

Ukupno trajanje
40
Min
min

sastojci

  • 200 g svježeg kravljeg sira
  • 2 žlice brašna za dizana tijesta
  • 2 jaja
  • 100 g dimljene šunke
  • 2 rajčice
  • 100 g šampinjona
  • 30 g parmezana
  • 4 žlice grčkog jogurta
  • mješana zelena salata
  • sok od 1 limuna
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Sitno nasjeckajte ploške dimljene šunke. Rajčice očistite od sjemenki pa ih sitno nasijecite. Šampinjone (ili neke druge gljive) očistite pa i njih sitno nasijecite. U većoj zdjeli pomiješajte, kravlji sir, brašno i jaja. Nakon što ste sve dobro promiješali, dodajte narezanu šunku, rajčice i gljive. Posolite i popaprite po želji, dodajte malo nasjeckanih listova svježeg bosiljka pa još jednom sve lagano promiješajte.

02

Za umak pomiješajte jogurt sa začinima po želji, protisnutim češnjakom i ljutim čili umakom. U manjoj zdjeli napravite preljev za salatu tako da pomiješate maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar pa dobivenom emulzijom prelijte opranu zelenu salatu. 

03

U dobro zagrijanu tavu na malo maslinova ulja žlicom stavljajte popečke da se lagano peku. Kada su se zapekli s jedne strane okrenite ih pa ih pecite i s druge strane dok ne dobiju finu zlatnu boju s obadvije strane. Dok su još topli, lagano na njih naribajte svježi parmezan da se lagano rastopi na površini popečka.  Poslužite toplo uz rashlađeni umak od jogurta i začinjenu mješanu zelenu salatu.

podijeli