Pita s porilukom

sastojci

  • 250 g oštrog brašna
  • 3 jaja
  • 125 g maslaca
  • 500 g poriluka
  • 200 g svježeg sira
  • maslinovo ulje
  • 0.5 žličice soli

Način pripreme

01

Od brašna, maslaca i soli umijesite glatko tijesto, umotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.

02

Pećnicu zagrijte na 250°C. 

03

Poriluk očistite i narežite na tanke ploške. U tavi na maslinovom ulju popržite poriluk, posolite i popaprite.

04

U zdjeli izmiješajte jaja i svježi sir, dodajte poriluk.

05

Ohlađeno tijesto razvaljajte i obložite kalup za pite s odvojivim dnom. Tijesto zapecite u pećnici 10 minuta na 250°C kako ga nadjev ne bi razmočio.

06

Smjesu jaja, sira i poriluka izlijte na tijesto i pecite još 40 minuta dok ne dobije zlatno-žutu koricu.

podijeli