Pita s piletinom

sastojci

  • 4 pileća batka sa zabatkom
  • 400 g špinata
  • 50 g maslaca
  • 2.5 cm đumbira
  • 4 jaja
  • maslinovo ulje
  • 300 g fete
  • 500 g kora za savijače
  • 1 glavica luka
  • 0.25 žličice kurkume
  • muškatni oraščić

Način pripreme

01

Luk i đumbir ogulite i narežite na ploške. U loncu kuhajte piletinu s kurkumom, đumbirom, soli i lukom oko 1 sat. Pustite da se ohladi pa ju narežite na komadiće.

02

Špinat operite i ocijedite. U dubljoj tavi ugrijte malo maslinovog ulja i maslaca dodajte špinat i miješajte ga dok ne povene. 

03

U zdjeli istucite jaja i u njih namrvite fetu i naribajte malo muškatnog oraščića.

04

U tu smjesu dodajte špinat i piletinu. Rastopite 50g maslaca u zdjelici. 

05

Vatrostalnu zdjelu premažite s maslacem. Složite 5 kora za pitu u vatrostalnu zdjelu tako da pola kore visi preko ruba zdjele. Svaku koru premažite rastopljenim maslacem na dijelu gdje se kore prekrivaju. Ulijte nadjev na pripremljene kore. preklopite kore koje vire preko ruba, jednu po jednu redom i svku premažite rastopljenim maslacem.

06

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta na 180°C.

podijeli