Pečeni krumpir sa cheddar sirom, špekom i vlascem

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

  • 1 kg krumpira
  • 100 g cheddar sira
  • 150 g špeka
  • 1 vezica vlasca
  • 200 g milerama
  • sol

Način pripreme

01

Krumpir dobro operite i zamotajte u aluminijsku foliju. Rubove folije savijte prema dolje pa pecite krumpir oko 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

02

Vlasac nasitno nasjeckajte. Mileram malo posolite i razmutite. Špek narežite na ploškice i popržite ih u tavi. Kada se krumpir ispeče, lupnite ga lagano da omekša pa odmotajte foliju i prebacite krumpir u posudu za pečenje. Pospite po krumpiru naribani cheddar sir i vratite u pećnicu na 3 - 4 minute. Vruće krumpire prelijte mileramom, pospite vlascem i dodajte špek pa poslužite.

podijeli